Pàgines

miércoles, 13 de junio de 2012

"Coworking" segons la mirada d'alguns integrants de Xarcont

"Coworking" desde el punt de vista de l'Araceli Carrasco, membre de la Junta Directiva de Xarcont

Coworking és sinònim de: compartir, apendre, experimentar, conèixer, relacionar-se, cooperar, descobrir, en definitiva una forma de treballar diferent.

A partir d'un mateix espai, professionals de diferents sectors poden posar en comú les seves inquietuds professionals, les seves idees i els seus projectes.

Us imagineu un espai còmode on talents de diferents àmbits comparteixen experiències en benefici de la resta del companys?

Per exemple, un crak en la creació i dinamització de web però que no té ni idea de la part més burocràtica del negoci (comptabilitat, fiscalitat, etc) i resulta que comparteixes experiència amb un gestor vol tenir presència a la xarxa creant la seva pròpia web.

---------------------------------------------------------------

La Cristina Baena, col·laboradora voluntària a Xarcont, també ens explica quins beneficis veu ella respecte el "Coworking"
 
L'altre dia, al tren, vaig escoltar la conversa d'unes dones que comentaven com havia  canviat la seva forma de treballar, des de que és van incorporar al mon laboral i com s'havien d'estar reciclant contínuament.

Tots sabem que aquests canvis que estem vivint a nivell laboral, no només afecta les eines, sino també al concepte de treball en sí mateix.

Com a conseqüència d'aquesta nova forma de fer, també estan apareixent noves paraules per anomenar els moviments, com ara “Coworking” (segons la Wikipedia el “Coworking” és una manera de treballar que permet a professionals independents, de diferent  sectors, compartir un mateix espai, eines..., i on es fomenta la col·laboració).

Per a mi, el major benefici d’un espai de coworking seria la sort de poder treballar en equip, compartint i intercanviant coneixements i experiències.
Sense anar més lluny, com exemple del fruit d'una col·laboració, tenim la col·lecció que ha tret la marca de roba Desigual inspirada en el “Cirque du Soleil”. Això sí que és un exemple de fer Coworking!

Per concloure, aquest divendres 15 a les 19:00h a l’Ateneu Santfeliuenc, es debatrà sobre coworking. Les places per aquesta edició de Kfé Innovación estan esgotades, però podreu interaccionar amb tot el que allà es parli mitjançant Twitter i les etiquetes #SFL01 #kfe06

Si voleu saber-ne més sobre aquest i altres temes, us convido a seguir-nos al nostre bloc.

Us hi esperem!!!

---------------------------------------------------------------

"Coworking": punt de vista de la Lidia Gómez, dinamitzadora digital i col·laboradora voluntària a Xarcont

Penso que un espai Coworking és una bona idea per a totes aquelles persones autònomes, que no es poden costejar una oficina per realitzar el seu treball correctament.

En aquest tipus d'espais poden sorgir noves idees i posibles col·laboracions entre els usuaris, un espai flexible on l'autònom, empresari o freelance s'organitza el seu temps com vulgui sense cap distracció com la que podria tenir al seu domicili i així poder compaginar la seva vida laboral amb la personal. 

També crec que el coworking no es coneix prou i que s'hauria de fer mes difusió d'aquest tipus d'espai, no sé si a dia d'avui existeix un espai coworking a la ciutat, però si no n'hi ha, estaria bé que hi fos.
---------------------------------------------------------------
"Coworking" desde el punt de vista d'en Pau Gámez, dinamitzador digital i col·laborador voluntari a Xarcont


Ser emprenedor i/o creatiu des de casa té l’avantatge de que de casa a la feina trigues menys d’un minut, però també implica que les barreres entre la vida laboral i la vida personal gairebé desapareguin i, amb això, els “horaris d’oficina” i l’espai on deixar aparcada la feina. A banda d’aquesta dissociació d’espai, un emprenedor/creatiu ha de dividir el seu temps entre trobar documentació, formar-se i desenvolupar la feina.

Un espai de Coworking proper al domicili és ideal per aprofitar al màxim el temps d’oficina i el personal, oferint-nos un millor estil de vida: només amb això ja val la pena; però a més a més les relacions que s’estableixen entre els usuaris permeten desenvolupar la feina amb un ventall de possibilitats més ampli -es pot demanar consulta als veïns, exposar les idees i trobar col·laboradors per a nous projectes, es podem passar encàrrecs que no podríem desenvolupar o que no s’ajustin al nostre perfil alhora que ens pot arribar per part dels companys d’espai-. Les converses entre els usuaris d'aquest espai de coworking enriquiran el resultat final i oferiran noves eines i formes de desenvolupar que treballant sol possiblement no es trobarien: sempre hi ha algú que ens recomana un estri que no coneixíem i funciona.

---------------------------------------------------------------

"Coworking" segons Montse Collado, Dinamitzadora del Punt Tic Palau Falguera


Per a mi, Coworking es una oportunitat de començar per els nous empresaris en un moment una miqueta delicat. 

Es a dir, un dissenyador que comença no necessàriament té que tenir un comerç físic. Pot treballar des de casa amb les seves creacions, i així només necessita un espai un dies determinats en unes hores concretes, per oferir aquests dissenys als seus clients.

O bé qualsevol persona que pot treballar des de casa com professionals d'internet, programadors,escriptors o periodistes entre d'altres. I oferir el seu treball en un espai compartit (Coworking) als seus clients o proveïdors.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.